Model Sunma

MODEL SUNMA
Sevgili Dostlar,
Günümüzde davranış geliştirme ve değiştirme süreci olarak sunduğumuz eğitim faaliyetlerini sergilerken hepimizin yaşadığı sorunlardan biride model sunma da ki standardı yakalayamayışımız ya da uygun modelleri arz edemeyişimizdir.
Hayatın içerisinde sürekli gelişim sergileyen insan başlangıçta kendisine örnek aldığı aile bireyleriyle etkileşim içerisine girer. Daha sonraları çevreye açılır. Ardından daha disiplinli
Ya da düzenli modellerin sunulduğu okul ortamına girer. Ardından arkadaş çevresi, iş çevresi vb. insanın doğru bir model olma ve kendisini sunulacağı model olma tasarım uğraşlarında etkide bulunur.
Bu uzun süreçte girdilerin çok özenle sunulması gereklidir. Çünkü artık bilişim dünyasının rüzgârlarının kuvvetli estiği dünyamızda insanoğlu bu süreci çok hızlı yaşamaktadır. Etkileşim içerisinde olduğu çevrelerden kendisine gönderilen uyaranların sayısı hızla artmaktadır. Buna bağlı olarak ta etkilerinin niteliği, sonuçları ve yarattığı olumlu yâda olumsuz değişimlerde buna paralellik arz etmektedir.
Hülasa birer eğitimci olarak ve veli olarak çocuklarımızın olumlu modellerle karşılaşması ve etkileşmeleri için çok uzun süreçte ve büyük bir özveri ile çalışmak zorundayız. Toplumun şekilleşmesinde bu faaliyetlerin niteliği belirgin hedeflere ulaşmamızda büyük bir önem arz etmektedir. Toplum kirliliğinin yaşanmamasını istiyor ve çocuklarımıza yaşanılabilir sosyal ortamlar hazırlamak istiyorsak bu konuya gerekli önemi vermemiz gerekmektedir. Birçok kirliğin yaşandığı dünyamızda çocuklarımızın sonradan yaşayacağı mutsuzluklardan uzak ve mutlu yarınlar umuduyla herkese saygılarımı sunarken yazıma da şu güzel özlü sözle son vermek istiyorum. Hayatta bir gayesi olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar. Seneca

Cemil KIZILTUĞ