Nirvana (grup)

Nirvana bu şarkıcı oluşturduğu bir Amerikalı rock grubu / gitarist Kurt Cobain ve Krist Novoselic bassist Aberdeen, Washington, ABD 1987 yılında oldu. Nirvana drummers bir arkaya, en uzun-being Dave Grohl, kim 1990 yılında grup katıldı kalıcı geçti.
Like Teen Spirit başta tek "kokuyor" grubun ikinci albümü Nevermind (1991) ile, Nirvana ana girmeden, alternatif rock bir subgenre boyunca Grunge adı getirerek girdiler. Zincirlerinde Alice gibi diğer Seattle Grunge bands, Pearl Jam ve Soundgarden da ve popülerlik kazanmış bir sonucu olarak, alternatif kaya ABD'de radyo ve müzik televizyon bir baskın tür erken için orta 1990'larda oldu. Nirvana's frontman olarak, Kurt Cobain kendisini bir nesil "ve" sözcüsü olarak medya, Nirvana ile Üretimi X'in bu "amiral gemisi Bandı" sevk [1] Cobain rahatsız olan ilgi ve onun odak yerleştirilir bant's müzik bulunamadı , bant mesaj ve sanatsal vizyon inanmış kamu tarafından Utero (1993) yılında üçüncü stüdyo albümü ile grubun kitlesi zor yanlış yorumlandığını edilir.
Nirvana davayı çalıştırmak Nisan 1994 yılında Cobain ölümü ile, ancak son veren grubun popülerlik yıllarda bu takip devam etti. 2002 yılında, "You Doğru" olduğunuzda, tüm dünyada radyo çalma listelerini tepesinde bant son kayıt oturumu bir tamamlanmamış demomuzu bilin. De ilk defa bu yana, yirmi bandı üzerinde sattı-ABD tek başına beş milyon albüm ve üzerinde elli milyon worldwid